voetreflexologie

Voetreflexologie is een aangename en veilige behandeling. Het doel is spanningen en klachten (zowel geestelijk als lichamelijk) te verminderen.

Voetreflexologie heeft de volgende effecten:

  • geestelijke en lichamelijke ontspanning
  • ontgiften van het lichaam
  • ondersteunende werking bij chronische ziekten
  • verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
  • stimulering van het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Het is een natuurlijke en veilige methode. De therapie werkt genezend en ondersteunend maar is ook preventief. Je hoeft echter geen concrete klachten te hebben om een behandeling te ervaren. Velen komen “preventief” of puur voor de ontspanning.

Wat wil ik bereiken bij jou?

Graag ondersteun ik jou bij het verbeteren van de kwaliteit van je leven en je vitaliteit. Voor mij is een lichamelijke klacht een teken dat je ‘uit balans’ bent. Dat kan een fysieke, psychische of emotionele oorzaak hebben.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht. Door reflexologie stimuleer ik vervolgens het lichaam om blokkades op te heffen.

Reflexzones

De reflexzones op je voeten weerspiegelen je hele lichaam. Het masseren van bepaalde reflexzones, stimuleert de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme van je lichaam. Het resultaat? Een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van jouw lichaam en geest.

Effectief sinds de oudheid

Voetreflexologie is al eeuwenlang bewezen effectief.
In het Westen wordt voetreflexmassage sinds ongeveer 150 jaar toegepast. De westerse traditie behandelt uitsluitend de voeten met een speciale duimtechniek. Daarmee kun je de zones zeer nauwkeurig behandelen.

In China passen ze voetreflexologie al duizenden jaren toe. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit ervan is ruimschoots bewezen. Naast de reflexzones op de voet, masseren zij ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieƫn.