Over mij

Ik ben Carin Knops en sinds 2003 ben ik Voetreflexoloog.

Tijdens een saunabezoek kwam Voetreflexologie op mijn pad. Ik was direct geïnteresseerd. Ik werk al mijn hele loopbaan binnen de gezondheidszorg met mensen. Die loopbaan begon als doktersassistente. Na 5 jaar heb ik de opleiding HBO-Verpleegkunde gevolgd en ik was daarin ook een aantal jaren werkzaam. Na mijn verhuizing naar Twello, in 1998, stopte ik daarmee. Hier is mijn 3e kind geboren en vervolgens bleef ik een paar jaar thuis.

In die tijd pakte ik wel het sporten weer op. Al snel vroeg men mij om ook les te geven op de sportschool. Daarom volgde ik de aerobic opleiding en op dit moment geef nog steeds Body Balance en RPM lessen.

Opleidingen Voetreflexologie en Ismakogie

Intussen raakte ik steeds verder geïnteresseerd in voetreflexologie en ik besloot daarom om me ook daarin te verdiepen. Na het afronden van de opleiding in 2003 vestigde ik me als voetreflexoloog.

Door de voetreflexologie kwam ik ook met Ismakogie in aanraking, dit is een beweeg-, houdingsmethode die ik heel mooi kan integreren met voetreflexologie maar zeker ook los van elkaar kan geven. Ook hiervoor volgde ik de docentenopleiding.

Geregistreerd betekenisvol voor mensen

Mensen zijn mijn passie. Door al mijn opleidingen kan ik op verschillende manieren iets voor hun gezondheid betekenen. Ik ben geregistreerd als erkend paramedisch, natuurgeneeskundige en ik voldoe aan de PLATO-eisen.

Plato (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie) geeft aan dat de psychosociale basiskennis en medische kennis van een behandelaar op HBO niveau is.